Getter

Vi har 4 st getter på vår gård. De är alla av rasen Afrikansk Dvärgget och är bra på att klättra och hoppa upp på saker. De är faktiskt smidigare än man kanske tror!

Getterna heter Victoria, Heffe, Hans och Greta.

Heffe är nyfiken och matglad och kommer gärna fram och hälsar (=kollar om det finns något att tugga på), och även om han inte vill gosa kan han tänka sig att bli kliad på ryggen.

Har ni läst om tuppen vet ni att han alltid sätter hönornas välbefinnande först? Heffe… ja, vi kan ju säga att han snarare skulle slänga de andra åt vargen så han hann undan, precis som han stångar bort dem när han tror det vankas nåt ätbart. Nåja, vacker är han i alla fall.

Victoria är mamma till Hans och Greta. Hälsar ni på är det säkerligen Heffe som kommer fram först och kollar läget. Hans vill dock gärna utmana Heffe om ledarrollen, och vill inte vara sämre. Både Victoria och Greta är lite mer avvaktande, men inte rädda av sig.

När det är regnigt och kallt tycker de inte det är superintressant att gå ut utan hänger hellre inne, gärna uppflugna i de breda fönsterkarmarna där de har koll.

De brukar aldrig gå långt från gårdsbyggnaden (kanske hälsar de på barnen på förskolan?), men precis som det känns som att ankorna retar hönsen så kan det se ut som att getterna säger ”HA! HA!” till fåren som vackert får hålla sig inne.