Louise Palmgren

Jag har varit anställd på Björkö 4h gård sedan maj 2016, jag arbetstränade först som senare ledde till anställning.

Det jag tycker är bra på Björkö är att man får en så bra kontakt med djuren och man ser personlighet på alla djuren eftersom man jobbar så nära dem och kan både ge och få förtroende. Vi har väldigt mysiga och snälla djur på gården, och jag kan faktiskt ta åt mig lite av äran i att jag har hjälpt till att få dem mysiga och hanterbara.

På gården så är jag lite överallt kan man säga, men några av sakerna jag gör på gården är: köra traktor, ta hand om djuren dagligen, se över hagar, hjälpa till på läger/aktiviteter, laga/fixa smågrejer och träna/ha kvalitetstid med djuren. Det är en liten blandning av saker jag gör, men jag gillar det.

När jag inte jobbar så träffar jag gärna vänner, hittar på någon aktivitet, pysslar med något, lyssnar på musik eller bara tar det lugnt och kollar på tv.

Nu ska man ju inte ha favoriter men man kommer inte undan med att man klickar mer med vissa djur, precis som man kan göra med vissa människor också. Mitt favoritdjur på gården är fåret Maggan, hon älskar att bli klappad och att mysa. Det är väldigt terapeutiskt och lugnande att gå och sätta sig och mysa med henne och bara vara, hon brukar ställa sig så nära hon kan och vila huvudet mot axeln och tillslut så kan hon till och med lägga sig ner bredvid. Det är inte mycket som slår det kan jag lova.