Busan och Babe

På gården bor minigrisarna Babe (ljus) och Busan (mörk). De är syskon och är födda 2013. De har ett synnerligen bra grisliv där de får gå ute och böka i leran eller mysa i halmen i vindskyddet dagtid. På eftermiddagarna kommer de in och bäddar ner sig väntan på mat.

Grisar är allätare och gillar nog det mesta. Babe är den glupskaste av dem -Busan blir ofta av med godsakerna då hon är långsammare -men ratar helt paprika.

Babe och Busan är lite glupska, så man ska undvika att sticka fram enstaka fingrar då de lätt kan misstas för morötter (en tumregel som är bra att komma ihåg vid interaktion med alla djur). Babe har på senare tid även blivit lite grinig och bitit utan förvarning, så inga besökare inne hos grisarna, tack!

Har ni klappat en gris nån gång? Det känns lite som en borste eller kvast, och Babe och Busan har olika mycket och olika kvalitet på pälsen. Frågar ni någon på gården kan ni få komma närmre och känna.