Smittor i Östergötland

Då det upptäckts fall av både fågelinfluensa i Östergötland och hästviruset EHV-1 i Sverige så ber vi våra besökare att vara extra noga med att tvätta skor och kläder innan ni besöker oss, om det är så att man varit i ett annat stall eller gård innan (och gärna annars också såklart).

Dessa virus är mycket allvarliga och kan leda till att djuren blir sjuka och i värsta fall dör. Handtvätt är som alltid mycket viktigt, både före och efter kontakt med djur. På grund av detta är även alla våra stall stängda för besökare.

Även om inte kaninerna har någon smitta i omlopp har vi upplevt stor trängsel vid deras burar, varför vi också beslutat att just nu inte välkomna besökare in i deras klapphagar. Detta på grund av Covid-19.

Gården är öppen som vanligt mellan 9:30-14:00 och våra djur är ute i hagarna. Tack för visad förståelse. 🍀 Som alltid, mata inte djuren eller gå in till dem.