Vanliga frågor

Inför ert besök

Vad har ni för öppettider?
Se vår sida ”Öppettider”.

Går det bra att komma till gården även utanför öppettiderna?
Ja, men det kommer inte finnas personal som kan hjälpa dig med eventuella frågor och inga aktiviteter är igång. Vänligen observera att det inte är tillåtet att gå in i stallar eller djurens hagar.

Var ligger gården?
Se vår sida ”Hitta hit & kontakt”.

Hur kan vi ta oss till er med kollektivtrafik?
Se vår sida ”Hitta hit & kontakt”.

Kostar det något att besöka er?
Nej, vi tar inget inträde. Däremot är vi väldigt tacksamma om våra besökare vill stötta vår förening genom att handla i vår kiosk, bli medlemmar eller swisha valfritt bidrag till 123 377 15 65.

Kan man fika eller äta matsäck hos er?
Absolut! Vi har en kiosk med fika och lättare måltider. I kiosken finns det även tillgång till micro. Det finns bord och stolar utomhus, och om det är dåligt väder kan vi öppna upp vår loge så man kan fika under tak.

Finns det toalett på gården?
Hos oss finns det tre utedass, varav en är handikappanpassad, som våra besökare kan använda under sitt besök. Det finns även skötrum och toalettring till våra yngsta besökare.

Vad kan man göra hos er?
Hos oss kan du alltid se djuren i deras hagar, de flesta av dem är ute dygnet runt. Du kan låna en käpphäst och hoppa så länge du vill i paddocken (20 kr). Du kan låna en tramptraktor och trampa runt på vår gårdsplan. Vi har nästan alltid någon spännande äventyrsstig uppsatt i anslutning till gården. I övrigt kan du titta på vår fb-sida vilka evenemang som är på gång.

Erbjuder ni ponnyridning varje helg?
Tyvärr har vi inte möjlighet till det just nu. På grund av covid-19 försöker vi undvika aktiviteter som skapar köbildningar och just ponnyridning är en aktivitet som orsakar stora ansamlingar.

Under ert besök

Får man klappa djuren och/eller gå in i deras hagar?
Om man har tvättat händerna så har man tillåtelse att klappa djuren som går lösa på gården (getter och katter). Var dock noga med att visa dem respekt och låta dem vara ifred om de inte vill bli klappade. Om man går efter ett djur som inte vill bli klappad finns risk att djuret går i försvar.

Endast personal och ansvarig dagjour får gå in i djurens hagar. Hagarna är djurens hem och där behöver de få vara ifred. Det finns dessutom en stor risk att besökare för med sig smittor som gör djuren sjuka.

Om du vill komma närmare djuren, håll utkik efter guidningar som hålls lite då och då under helger. Vi erbjuder även flera kurser och läger där man får komma riktigt nära djuren och lära sig mer om dem! För de som vill engagera sig ytterligare, finns det möjlighet att bli volontär eller smådjursskötare hos oss.

Får man mata djuren?
Nej, vi ber våra besökare att inte mata djuren. För mycket eller felaktig matning av djuren kan leda till att våra djur blir allvarligt sjuka eller överviktiga. Dessutom ökar risken att de får i sig bakterier och smittor med maten. Djur som lär sig att få mat av besökare kan även bli väldigt närgångna, vilket kan upplevas som obehagligt för våra yngre besökare.

Var tvättar jag händerna?
Tvätta händerna gör du antingen i handfaten på utedassen eller i vår vattenbehållare vid sidan av utedassen. Vid behov av varmvatten, prata med ansvarig personal eller volontär så hjälper hen er (varmvatten finns endast i köket).

Kan man alltid köpa fika i kiosken?
Då vår kiosk bemannas av våra ideella medlemmar kan vi inte garantera att det finns personal på gården varje dag. Dock är det något som vi eftersträvar då vi vet att det är populärt. Det är också en väldigt viktig inkomst för gården och vi uppskattar om ni stödhandlar hos oss under ert besök. Om det inte finns någon personal i kiosken är det självbetjäning som gäller, runda gärna av uppåt när du betalar!

Efter ert besök

Vi glömde/tappade bort ett föremål när vi var på besök. Har ni hittat det?
Vi sparar borttappade föremål under en begränsad tid i en tunna uppe på logen, vänligen kika där om ni har tappat något.

Mitt barn älskar djur och vill gärna lära sig mer! Hur går vi tillväga?
Vad roligt! För barn och ungdomar erbjuder vi kvälls- och eftermiddagskurser i vardagarna och under skolloven håller vi i flerdagarsläger. Man kan även bli smådjurskötare, hålla i barnkalas eller ta med sig klassen hit på studiebesök. Om fler i familjen är intresserad så finns möjligheten att börja jobba som volontärer under helgerna. Kika runt på hemsidan för mer information!

Gällande covid-19

Har ni öppet som vanligt?
Vi har öppet som vanligt trots covid-19, men vi har behövt göra vissa begränsningar:

  • Stallarna är stängda för besökare.
  • Gårdens kök används endast av personal, djurskötare och ansvarig volontär.
  • Helgaktiviteter såsom ponnyridning, traktor med vagn och liknande erbjuds endast när det är lämpligt utifrån besökarantalet. Vi pausar all marknadsföring av dessa aktiviteter för att förhindra anstormningar. 
  • I de fall våra kurser behöver hållas inomhus har vi sänkt max antal deltagare.

I övrigt ber vi våra besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stanna hemma vid förkylningssymptom, hålla avstånd till andra besökare och att tvätta händerna ofta.

Behöver vi föranmäla vårt besök?
Om ni bara ska besöka gården krävs ingen föranmälan. Om ni ska delta på aktiviteter så som studiebesök, kurser, läger, volontärintroduktioner och liknande behöver ni skicka en anmälan innan ert besök.

För övriga frågor, vänligen maila oss.