Djurskötare sökes

Fabian är med sina 24 år gårdens äldsta häst. Fabian tycker om att bli ompysslad och få uppmärksamhet. Han har hittills alltid gått i sällskap med andra hästar, och han blir lätt orolig om han är ensam, men tränas och klarar sig bättre och bättre på tur utan sina kompisar. Han är trafiksäker. När man lärt känna honom går det att rida ut, men man får bekanta sig med honom i paddocken eller på tur i sällskap med andra hästar.

Vad Fabian behöver är en lugn vuxen, som är vänlig men bestämd och kan stå emot en fjording som gärna kliar huvudet mot en för att visa tillgivenhet. Eftersom han dels är c-ponny, och dels har njurproblem och fortfarande bygger muskler, är han i nuläget inte viktbärande, och vill därför ha ryttare under 70 kilo.

Han har en stor personlighet och kommer att bjuda på många fina stunder tillsammans om ni klickar.

Pelle är nordsvensk brukshäst och föreningens yngsta och största häst. Han är inriden och behöver nu utbildas vidare. Planen är att även köra in honom framöver. Pelle är lugn och snäll i all hantering men behöver vänja sig vid hjortar och mörker mm för att bli trygg även på uteritt.

Pelle söker en skötare som har erfarenhet av att utbilda unghästar och kan hjälpa till att utbilda honom vidare. Vi är mycket måna om att hitta rätt person till vårt framtidshopp Pelle och hittar vi rätt person kan vi vara  flexibla i utformning av skötaravtal.