Styrelse 2021

Ordförande: Jeremias Falander

Jag är en hårdrockare som klippt mig och skaffat ett jobb som projektledare/systemtekniker på Region Östergötland. Jag är även tvåbarnsfar, husse till två pudlar och gift med Elin som också sitter i styrelsen.

Jag hejar på LHC, cyklar mer än gärna mountainbike i skogen, spelar padel eller badminton på fritiden.

Sekreterare: Ida Cronebäck

Roll/ansvar: suppleant/evenemang

Jag heter Ida och jag älskar djur och natur!
Min son, som snart är 3 år, visade sig ha ett framtida drömyrke som bonde vilket förde oss till 4H för att stanna! Mina favoritdjur på gården är fåren och getterna och barnet har en förkärlek för gödselstacken!

Jag jobbar som specialpedagog inom förskolan och brinner för de möjligheter djuren ger oss att skapa förutsättningar för alla barn att känna trygghet, glädje och utvecklas utifrån sina förutsättningar.

På min fritid tränar och tävlar jag agility med mina två hundar och är också agilityinstruktör.

Kassör: Lena Wiberg

Lena har inte skrivit nån presentation ännu.

Ledamot: Elin Falander

Jag är en djurälskande, kreativ person som började i styrelsen 2019. Det jag brinner för är arbetet med barn och ungdomar, jag älskar att se hur fler och fler hittar till oss och hur kul de har det med våra djur!

När jag inte är på 4H jobbar jag som förskollärare i Linköping, tränar och tävlar agility med mina hundar, sitter i styrelsen för Linköpings Hundungdom eller pysslar med allt möjligt inom DIY/crafting.

En par grejer ni kanske inte visste om mig är att jag älskar tatueringar, har en piercing, helst lyssnar på heavy metal samt är utbildad hundinstruktör. Jag spelar mer än gärna badminton och padel, men mountainbiken får komma med ut på snälla, enkla turer i skogen bara.

Ledamot: Illona Engman Stephenson

Roll/ansvar: Vice ordförande, djur och gårdsdrift tillsammans med personalen, evenemang.

Jag har ett stort djurintresse och drömmen om en gård med de olika lantbruksdjuren så Björkö4H ger mig chansen att utveckla mina egna intressen samt att dela med mig av mina kunskaper till andra. Jag har tidigare varit med i Svenska Blå stjärnan och gått lantbruksutbildning. Jobbat med grisar, kor och får. Hästerfarenhet sedan 12 års ålder.

Har katter och är hästägare till nordsvensken Pellebjörn som står på Björkö4H. Utöver Pellebjörn så är fåren och korna mina favoriter. Jag har en dotter, Serena 11 år, som numera är van vid alla timmar på Björkö.

Jag har varit engagerad i Björkö 4H sedan våren 2018.  Mitt mål med Björkö4H är att det ska synas att vi är en 4H-gård, en gård som visar upp ett småskaligt lantbruk med god djurhållning och en plats där människor kan samlas för att lära/utveckla/upptäcka intresse för djur och natur och förstå livets kretslopp. Livet på gården tillsammans med djur och glada människor med allt vad det innebär är terapi för själen!

Suppleant: Ylva Larsson

Ansvarar för gårdsdriften tillsammans med personalen på gården.

Favoritdjur: jag har egentligen inget favoritdjur. Men av naturliga skäl blir det mycket tid med min häst Shakira. Har tidigare arbetat mest med kor och grisar.

Andra fritidsintressen: gillar allt som är skapande och kreativitet, just nu innebär det till stor del att bygga upp vår lilla gård hemma. Älskar naturen och tycker mycket om att vara ute.

En sak ni inte visste om mig: parallellt med mitt intresse för hästar har motorcykel varit en stor del av mitt liv.

Suppleant: Johan Ilmrud

Johan har inte skrivit nån presentation ännu.

Ungdomsrepresentant: William Hamilton

Hej, jag heter William! Jag är en glad kille på 11 år, som är intresserad av många olika saker, bland annat ekonomi, djur, att jobba på café och att programmera (med Lua, Python och Scratch!). Jag brukar oftast sitta i caféet, hålla i aktiviteter eller projekt och mycket mera! Hoppas att ni får det lika bra på Björkö 4h som jag, ha det bra!

Ungdomsrepresentant: Victoria Bergman

Mitt namn är Victoria, jag är 13 år gammal och har hängt på gården sen Augusti 2019. Jag är en hästtjej som älskar att fotografera djur och natur, men har även ett starkt intresse för böcker och musik. Jag sitter ofta inne hos fåren och myser med dem, men jag håller även i en hel del kalas och hjälper till på läger och kurser.