Bonde för en dag

Som volontär kan du uppleva hur det är att sköta en bondgård!

I utbyte mot arbete på gården får du tillbringa tid med våra mysiga djur, arbeta med kroppen, frisk luft och kontakt med nya människor. Många gör det även som en familjeaktivitet vilket främjar samarbete, tillit och ökar ansvarskänsla och empati hos barn och ungdomar.

Hur mycket arbete innebär det?

Du väljer själv precis hur mycket arbete du vill lägga ner på föreningen. Du behöver inte boka upp dig på några arbetspass och heller inte passa några tider, vilket gör det hela väldigt fritt och passar många.

Vad gör en volontär?

De allra flesta väljer att hjälpa till med skötsel av djuren. Då ansvarar man tillsammans med den huvudansvarige jouren för att djuren får vatten, mat och får komma ut under dagen.
Du som har andra intressen och kunskaper kan även hjälpa oss på andra sätt – du kanske är bra på att snickra eller laga nån maskin som gått sönder? Eller vill hjälpa oss med att söka bidrag? Allt är välkommen hjälp!

Vad är 4H?

Föreningen 4H är en internationell ideell organisation som funnits sedan 1902. Vi finns i över 80 länder och riktar oss främst till barn och ungdomar 6-25 år, men alla är givetvis välkomna på vår gård. 4H-rörelsen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Vad krävs av dig?

  • Alla volontärer behöver vara medlemmar vilket kostar 250:-/år. Det är bra om en person under 18 år är huvudmedlem om ni är en familj som registrerar er samtidigt. Om du inte är medlem ännu kan du bli det här!
  • Om du är under 15 år behöver du ha med dig en vuxen för att jobba volontärpass hos oss.
  • I övrigt kräver vi att reglerna på gården följs och att djuren och de du möter på gården behandlas med respekt. 

Hur tar du kontakt med oss?

Vi har en facebook-grupp för volontärer/medlemmar – den hittar du här!

Du kan maila oss om du har frågor om att bli volontär. Du kan även fylla i detta formulär så kontaktar vi dig!